Corrent amb el cor sincer: sense parar per família d'Hetauda

domingo, 4 de enero de 2015

Correr, ¿deporte barato? (II, especial asfalteros)


A mí me los 5k porque ya sales "a muerte" ... ¡Pues mira que no hay nada como el maratón! Calla calla, ni uno ni otro, ¡a mí de 10k y de medias no me saca nadie!

Si te suena esta "jerga", ¡bienvenido "asfaltero"! Lo tuyo son las carreras urbanas, más o menos multitudinarias, más o menos cercanas pero siempre cerca de un aparcamiento o una estación de metro, que las transiciones del transporte a la llegada y salida son muy cansadas. Valorarás el diseño de las camisetas (¡no algodón por favor!), Conocerás el valor de ir unos segundos más arriba o más abajo del ritmo marcado, sabrás que la mínima subida penaliza muchísimo, y que por mucha bajada que haya no compensa (y además no va bien por las rodillas!).

Odiarás que el gps no localice los satélites antes del disparo de salida, que la distancia de la carrera sea un poco más corta de la estipulada (o practicas el #CaraDePedra o ya no podrás presumir de la marca con los colegas) pero aún más si son dos miserables metros más larga, así como la mínima irregularidad del circuito. No podrás ver los recortadores ni en pintura (a no ser que seas uno de ellos, querido lector). Y para que no nos centramos en tus entrenamientos diarios ... Plan de entrenamiento con series, fartlek, lactatos ... Y resto de palabras que nuestros bienvenidos corredores noveles sonarán menos que en polaco.

-La mayor preocupación del asfaltero-

Y es que el corredor novato (y corredor de montaña, que también huyes de todos los urbanitas) debes saber que en el fondo el corredor de asfalto no es tan lejos de ti. En el fondo sueldo como primos que hace tiempo que no se ven ... ¡Peró que disfrutan juntos! Así que os dejo unas propuestas para que podáis celebrar vuestras comidas familiares carreras populares juntos. Una por mes, ¡veamos que os parecen!

Calendario para "asfalteros"
Febrero -> Cursa 3k Valentí de les Cabanyes (Gratuita)
Abril -> Cursa el Corte Inglés 10,7k (Gratuita)
Junio -> Cursa Cantonigros 10k (Gratuita)
Julio -> Cursa Popular Vila del Vendrell 6k (Gratuita)
Agosto -> El 2000 de Sants (Gratuita)
Setiembre -> Cursa Popular Sabadell 7k (Gratuita)
Noviembre -> Cursa de l'Amistat 16k (Gratuita)
Diciembre -> Sant Silvestre Pirata Sitges (Gratuita)

Dinero que "apoquinas" a los organizadores en 2015: 0 euros*
*En algunas de ellas se piden aportaciones materiales para causas que realmente valen la pena (aquí el 100% que se recauda va a las mismas) y tampoco se incluye como nos desplazamos hasta allí, evidentmente.



-Y es que el ratio de habitantes no te asegura el ratio de ánimos...-

Como veis, ¡es posible correr gratuitamente todo un año! Bueno, ¿gratuitamente al 100%? ¡Noooo! Porque hay otras variables (de las cuales el transporte la más cara) pero hay que tener en cuenta que debe haber para todos... ¿Acaso todos los catalanes viven en el área metropolitana de Barna? Tenemos buenos espectáculos allí, pero la vida continúa lejos de la capital. ¡Descubridla! Veamos un poco más una por una y añadimos otras que han quedado fuera del calendario pero no deben quedar olvidadas...

Enero -> Cursa 7,8k Policia Municipal de Girona: ¡aún estás a tiempo para apuntarte a la primera del año! Hay para todos los gustos: 6km los marchadores y 7,8km por los corredores, incluso si vas con tu mascota ¡te harán un obsequio! Ya han pasado algunas con un bonito trasfondo como la cronoescalada Correcat y la Cavalcada de Reyes, todas con la campaña #CapNenSenseJoguina.

Febrero -> Cursa 3k Valentí de les Cabanyes: ¿queréis una carrera rápida? En este pueblo de los alrededores de Vilafranca vuelan casi más rápido los dorsales que los corredores. Por algo será que gente de toda Cataluña (e incluso de fuera) se acercan para hacer apenas 3000 metros cada año. Mención especial a pesar de no ser gratuita merece la Mitja Colomenca, que por 10 euros puedas encontrar un 21k bien organizado dice mucho de los que están detrás.

-Tots volem una àvia com aquesta!-

Marzo -> Cursa científica 2 hores Hospital de Sant Pau: y seguimos demostrando que lo económico no está reñido con el precio. Aquí no tiene sentido recortar... No se trata de acabar antes ¡sino que aguantar 2 horas corriendo! En un marco incomparable como es el antiguo Hospital de Sant Pau en Barcelona. Tampoco hay que pasar por alto las carreras (si si, ¡más de una!) en Vilanova del Camí, seguimos ahorrando y conociendo territorio a la vez.

Abril -> Cursa el Corte Inglés 10,7k: No podía faltar la tópica, la madre de las carreras populares ... ¡O al menos la hermana mayor! Decenas de miles de personas cada año, más de dos millones en la treintena larga de ediciones que lleva. Una fiesta más que una carrera, con el autoregalo que es subir a Montjuïc y dar una vuelta por el estadio olímpico. Y para los que prefieren algo más reivindicativo y no mercantil podrá encontrar un buen motivo en Centelles, que corre pel Sàhara.

Mayo -> Cursa Masques i Coordinadora AMPA Sant Andreu: Dicen que la educación es lo más importante ... ¿Y qué no dedican suficiente tiempo al ejercicio físico? Pues montamos una carrera especialmente pensada para los más pequeños y para que los padres y madres puedan correr ¡disfrutando con la familia! Y tranquilo, si no tienes niños siempre podrás disfrutar de la pequeña carrera de barrio y colaborar en la alimentación de los más necesitados. Y si prefieres disfrutar de la ciudad del Ter y el Onyar, a Girona debes dirigirte, sede de los gratuitos 10k populares de Girona y una bonita Media Maratón.


-Lo único que no somos tanto de hacerlo de noche (que también)... ¡Nos va madrugar!-

Junio -> Cursa Cantonigros 10k: uno de los personajes que más nos ayuda a encontrar este tipo de carreras con encanto (no olvidéis visitar sus blogs) es quien está detrás de estos 10km, que no debería considerarse como urbanos, ya que nos hacen por pista... Pero que para muchos asfalteros sirve como válvula de escape ahora que llega el verano. Que si tiene ganas de quemar suela siempre os quedarán Trinitat Vella o los 10k de la Santa en Santa Perpètua de la Mogoda.

Julio -> Cursa Popular Vila del Vendrell 6k: demasiado descuidada estábamos dejando las tierras tarraconenses, ¡con todo lo que tienen para ofrecernos! Así que no hay que pasar por alto esta carrera con una distancia muy peculiar y una inscripción ínfima con un buen fin. Recaudar dinero para becar a las familias necesitadas que tengan niños ¡que quieran hacer atletismo! Sin olvidarnos de la milla d'Horta, en Barcelona, una de las más divertidas con sus continuos sube-bajas en los mil y seiscientos metros.

Agosto -> El 2000 de Sants: nada hay como el ambiente de fiesta mayor y menos aún si el promotor es alguien tan involucrado con la población como lo es la UE Sants. Dos mil metros para ir cogiendo forma o por quemar los toboganes de la calle de Sants... ¡Y siempre con algún obsequio! Si de todos modos todavía tienes mucho calor, siempre podrás optar por algo más fresco como la carrera nocturna de NavarclesI cuando se acaba el mes no podéis perderos la toboganera cursa de Ripollet, ¡un clássico!

-Corre, corre y sigue corriendo (¡no sin mi reloj!)-


Septiembre -> Cursa Popular Sabadell 7k: las dos cocapitales del Vallés Occidental tienen de las carreras más bien cuidadas y montadas de todo el territorio (aunque no haya llamado cabeza, no saque vistazo de las que organizan los bonos de la Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, más de una gratuita y todo lo demás a unos precios que cumplen con creces). Sirva de ejemplo la carrera de Fiesta Mayor de Sabadell, acompañada por unos buenos 14K (a dos vueltas) y la fiesta grande de la Media maratón por si ya estáis preparados para grandes retos. Sino, y lo que desea es seguir rodando cerca del río, es el momento que no se pierdan las carreras de Santa Coloma de Gramenet y de Sant Adrià del Besós.

Octubre -> Cursa 10k del Remei de Santa Maria de Palautordera: volvemos a una carrera mixta y con categorías para todos. Y todo con las vistas del Montseny como telón de fondo. ¿Se os ocurre nada mejor para ir entrando en el otoño? Y como ya empezamos a afinar quizás momento de "reventar" el cronómetro en las millas como la de Barbens o la del Perelló.

Novembre -> Cursa de l'Amistat 16k: todas las carreras deberían aprender de ella... ¡Y cuando escribo todas es todas! Aquí olvidará por un solo día su marquitis (la epidemia más extendida entre los asfalterus) y se sentirá queridos y amaréis. Que más se puede esperar de una carrera que se llama de la Amistad? Y donde sólo llegar (después de unir Montjuïc con el Tibidabo, "ahí se na") los voluntarios te reciben con una sonrisa de oreja a oreja diciéndote "¡felicidades campeón!". Es difícil competir en este mes, pero propuestas como la de Córrer per Córrer en Manlleu o por la Convivència en Salt, no deben ser pasadas por alto.

-Espectáculo más grande no significa menos líos-


Diciembre -> Sant Silvestre Pirata Sitges: y si sois de los que os gusta acabar el año pasándolo bien y no sacando el hígado por la boca en Sitges hace un par de años que se lo montan bien... 5 o 10km haciendo más un entrenamiento en compañía que una carrera y disfrutando de la preciosidad que es al pie del Garraf. Y seáis de donde seáis, en Cataluña podrá encontrar opciones: en la Seu, en  Cunit, en l'Hospitalet de l'Infant, en Cadaqués, en Manlleu... Y sin olvidarnos de que unos días antes habremos podido disfrutar de una de las tipiquíssimes, la del del Gall d'Indi en Capellades.

Pero hay veces que tampoco hay que ser tan "inflexibles" con el tema inscripciones, pues lo que "apoquinamos" nos vuelve con creces. Y es que fuera de Barcelona podemos encontrar maratones a buen precio, como son las de Tarragona o de Empúries. Además de ser las dos en un lugar único están acompañadas por carreras más pequeñas, por lo que se adaptan a todas las piernas. Hay otros que no son baratas pero que la organización te hace sentir que si que lo sonBDN Running,  Mitja GranollersMaratestIgualadaManresaCorrebarri... 

Tampoco hay que olvidarse de aquellas que combinan precios populares y aires popularesTerrassa,  BadalonaLa Mercé... Mis queridas de barrio (sí, aunque no lo quiera se acaba notando que soy un "pixapi" más): Sant AntoniPoble SecClotSantsSagrera... Y por último aquellas diferentes, muchas veces ni 100% de asfalto, pero que disfrutaréis como niños con zapatos nuevos: Lluís CompanysPolinyàSant QuirzeÒrriusl'EsplugaBeer RunnersCursa de la VinyaRubí-Sant Muç... Seguro que me dejo muchas más que deberían ser, el calendario va lleno, así que no hay que repetir en aquellas grandiosas que no compensan, llenemos las populares, donde no eres número sino un nombre, y las calles se llenan como si fuera Fiesta Mayor!

Y muy pronto ... Demostramos que la moda también hay quien no saca provecho! Tercer capítulo preparándose por muntanyeros;)

Córrer, esport barat? II (Especial per asfalteros!)


A mi em van els 5k perquè ja surts "a muerte"... Doncs mira que no hi ha res com la marató! Calla calla, ni un ni l'altre, a mi de 10k i de mitges no em treu ningú!


Si et sona aquesta "jerga" benvingut "asfaltero"! Lo teu son les curses urbanes, més o menys multitudinàries, més o menys casolanes però no massa lluny d'un aparcament o una estació de metro, que les transicions del transport a l'arribada i sortida son molt cansades! Valoraràs el disseny de les samarretes (no cotó si us plau!), coneixeràs el valor d'anar uns segons més amunt o més avall del ritme marcat, sabràs que la mínima pujada penalitza moltíssim, i que per molta baixada que hi hagi no compensa (i a més no va bé pels genolls!).

Odiaràs que el gps no localitzi els satèl·lits abans del tret de sortida, que la distància de la cursa sigui una mica més curta de l'estipulada (o practiques el #CaraDePedra o ja no podràs presumir de la marca amb els colegues) però encara més si son dos miserables metres més llarga, així com la mínima irregularitat del circuit. No podràs veure als retalladors ni en pintura (a no ser que siguis un d'ells, estimat lector).  I perquè no ens centrem en els teus entrenaments diaris... Pla d'entrenament amb sèries, fartleks, lactats... I resta de paraules que als nostres benvinguts corredors novells sonaran menys que a polonés.

-La major preocupació de l'asfaltero-

I és que corredor novell (i corredor de muntanya, que també fuges de tots els urbanites) has de saber que en el fons el corredor d'asfalt no és tan lluny de tu. En el fons sou com cosins que fa temps que no es veuen... Però que disfruten  plegats! Així que us deixo unes propostes per a que pogueu celebrar els vostres dinars familiars curses populars plegats. Una per mes, vejam que us semblen!


Calendari per "asfalteros"
Febrer -> Cursa 3k Valentí de les Cabanyes (Gratuïta)
Abril -> Cursa el Corte Inglés 10,7k (Gratuïta)
Juny -> Cursa Cantonigros 10k (Gratuïta)
Juliol -> Cursa Popular Vila del Vendrell 6k (Gratuïta)
Agost -> El 2000 de Sants (Gratuïta)
Setembre -> Cursa Popular Sabadell 7k (Gratuïta)
Novembre -> Cursa de l'Amistat 16k (Gratuïta)
Desembre -> Sant Silvestre Pirata Sitges (Gratuïta)

Diners que "apoquines" als organitzadors en 2015: 0 euros*
*En algunes d'elles es demanen aportacions materials per bones causes (aquí el 100% que es recauda va a les mateixes) i tampoc ens inclou com ens desplacem fins allà evidentment.


-I és que el ratio d'habitants no t'assegura el ratio d'ànims...-

Com veieu és possible córrer gratuïtament tot un any! Bé, gratuïtament? Noooo! Perquè hi ha altres variables (de les quals el transport la més cara) però cal tenir en compte que hi ha d'haver per tothom... O creieu que tots els catalans viuen a l'àrea metropolitana de Barna? Tenim bons espectacles allà, però la vida continua lluny de la capital. Descobriu-la! Us les ensenyo una mica més una per una i afegim altres distincions que han quedat fora del calendari però no han de quedar oblidades...

Gener -> Cursa 7,8k Policia Municipal de Girona: encara ets a temps per apuntar-te a la primera de l'any! Hi per tots els gustos: 6km pels marxadors i 7,8km pels corredors, fins i tot si vas amb la teva mascota et faran un obsequi! Ja han passat algunes amb un bonic rerefons com la cronoescalada Correcat i la Cavalcada de Reyes, totes amb la campanya #CapNenSenseJoguina.

Febrer -> Cursa 3k Valentí de les Cabanyes: vols una cursa ràpida? En aquest poble dels voltants de Vilafranca volen gairebé més ràpid els dorsals que els corredors! Per alguna cosa serà que gent de tota Catalunya (i fins i tot de fora) s'hi apropen per fer amb prou feines 3000 metres cada any. Menció especial tot i no ser gratuïta mereix la Mitja Colomenca, que per 10 euros poguis trobar un 21k ben organitzat diu molt dels que hi son al darrera!

-Tots volem una àvia com aquesta!-

Març -> Cursa científica 2 hores Hospital de Sant Pau: i seguim demostrant que l'econòmic no està renyit amb el preu. Aquí no té sentit retallar... No es tracta d'acabar abans sino d'aguantar 2 hores corrent! En un marc incomparable com és l'antic Hospital de Sant Pau a Barcelona. Tampoc cal passar per alt les curses (si si, més d'una!) a Vilanova del Camí, seguim estalviant i coneixent territori alhora. 

Abril -> Cursa el Corte Inglés 10,7k: No podia faltar la tòpica, la mare de les curses populars... O almenys la germana gran! Desenes de milers de persones cada any, més de dos milions en la trentena llarga d'edicions que duu. Una festa més que una cursa amb l'autoregal que és pujar a Montjuïc i fer una volta per l'estadi olímpic. I pels que preferiu quelcom més reivindicatiu i no tan mercantil podreu trobar un bon motiu a Centelles, que corre pel Sàhara.

Maig -> Cursa Masques i Coordinadora AMPA Sant Andreu: Diuen que l'educació és el més important... I que no hi dediquen prou temps a l'exercici físic? Doncs muntem una cursa especialment pensada pels més petits i perquè els pares i mares poguin córrer disfrutant amb la família! I tranquil, si no tens nens sempre podràs disfrutar de la petita cursa de barri i col·laborar en l'alimentació dels més necessitats. I si prefereixes disfrutar de la ciutat del Ter i l'Onyar, a Girona t'has d'adreçar, seu dels gratuïts 10k populars de Girona i una maca Mitja Marató.

-L'únic que no som molt de fer-ho de nit... Més de matinar!-
Juny -> Cursa Cantonigros 10k: un dels personatges que més ens ajuda a trobar aquest tipus de curses amb encant (no us descuideu els seus blogs) és qui està darrera d'aquests 10km, que no hauria de considerar-se com urbans, ja que ens fan per pista... Però que per molts asfalteros serveix com vàlvula d'escapament ara que arriba l'estiu. Que si teniu ganes de cremar sola sempre us quedaran la Trinitat Vella o els 10k de la Santa a Santa Perpètua de la Mogoda.

Juliol -> Cursa Popular Vila del Vendrell 6k: massa descuidada estàvem deixant les terres tarragonines, amb tot el que tenen per oferir-nos! Així que no cal passar per alt aquesta cursa amb una distància ben peculiar i una inscripció ínfima amb un bon fi. Recaudar diners per becar a les famílies necessitades que tinguin nens que volguin fer atletisme! Sense oblidar-nos de la milla d'Horta, a Barcelona, una de les meves divertides que presenta en els mil i sis-cents metres!

Agost -> El 2000 de Sants: res hi ha com l'ambient de festa major i menys encara si el promotor és algú tan involucrat amb la població com ho és la UE Sants. Dos mil metres per anar agafant forma o per cremar els tobogans de carrer de Sants... I sempre amb algun obsequi! Si de tota manera encara teniu molta calor, sempre podreu optar per quelcom més fresc com la cursa de Navarcles. I quan s'acaba el més no podeu perdre-us la toboganera cursa de Ripollet, un clàssic!
-Corre, corre i segueix corrent (no sense el meu rellotge)!-

Setembre -> Cursa Popular Sabadell 7k: les dues cocapitals del Vallès Occidental tenen de les curses més ben cuidades i muntades de tot el territori (encara que no n'hagi anomenat cap, no treieu ullada de les que organitzen els bons de la Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, més d'una gratuïta i tota la resta a uns preus que compleixen amb escreix). Serveixi d'exemple la cursa de Festa Major de Sabadell, acompanyada per uns ben macos 14k i la festa gran de la Mitja marató per si ja esteu preparats per grans reptes. Sino, i el que voleu és seguir rodant a prop del riu, és el moment que no us perdeu les curses de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Adrià del Besós.

Octubre -> Cursa 10k del Remei de Santa Maria de Palautordera: tornem a una cursa mixta i amb categories per tothom. I tot amb les vistes del Montseny com a teló de fons. Se us acut res millor per anar entrant en la tardor? I com ja comencem a afinar potser moment de "rebentar" el cronòmetre en les milles com la de Barbens o la del Perelló.

Novembre -> Cursa de l'Amistat 16k: totes les curses haurien d'aprendre d'elles... I quan escric totes és totes! Aquí oblidareu per un sol dia la vostra marquitis (l'epidèmia més extesa entre els asfalterus) i us sentireu estimats i estimareu. Que més es pot esperar d'una cursa que es diu de l'Amistat? I on sols arribar (després d'unir Montjuïc amb el Tibidabo, "ahí es na") els voluntaris et reben amb un somriure d'orella a orella diente "felicitats campió!". És difícil competir en aquest mes, però propostes com la de Córrer per Córrer a Manlleu o per la Convivència a Salt, no han de ser passades per alt.

-Espectacle més gran no significa menys embolics!-

Desembre -> Sant Silvestre Pirata Sitges: i si sou dels que us agrada acabar l'any passant-ho bé i no treient el fetge per la boca a Sitges fa un parell d'anys que s'ho munten bé... 5 o 10km fent més un entrenament en companyia que una cursa i disfrutant de la preciositat que és al peu del Garraf. I sigueu d'on sigueu de Catalunya podreu trobar opcions: a la Seu, a  Cunit, a l'Hospitalet de l'Infant, a Cadaqués, a Manlleu... I sense oblidar-nos que uns dies abans haurem pogut disfrutar d'una de les tipiquíssimes, la del Gall d'Indi a Capellades.

Però hi ha vegades que tampoc cal ser tan "inflexibles" amb el tema inscripcions, doncs el que "apoquinem" se'ns torna amb escreix. I és que a Catalunya podem trobar maratons a bon preu, com son les de Tarragona o d'Empúries. A més de ser totes dues en un lloc únic té d'acompanyants les curses petites, pel que s'adapten a totes les cames. Hi ha altres que no son pas barates però que l'organització et fa sentir que si que ho son: BDN Running,  Mitja Granollers, Maratest, Igualada, Manresa, Correbarri... 

Tampoc cal oblidar-se d'aquelles que combinen preus populars i aires populars: Terrassa,  Badalona, La Mercé... Les meves estimades de barri (si, encara que no ho volgui s'acaba notant que soc un pixapi més): Sant Antoni, Poble Sec, Clot, Sants, Sagrera... I per últim aquelles diferents, moltes vegades ni 100% asfalteres, però que disfrutareu com nens amb sabates noves: Lluís CompanysPolinyà, Sant Quirze, Òrrius, l'Espluga, Beer Runners, Cursa de la VinyaRubí-Sant Muç... Segur que em deixo moltes més, el calendari en va ple, així que no cal repetir en aquelles grandioses que no compensen, omplim les populars, on no ets número sino un nom, i els carrers s'omplen com si fos Festa Major!

I ben aviat... Demostrem que a la moda també hi ha qui no en treu profit! Tercer capítol preparant-se pels muntanyeros ;)

viernes, 2 de enero de 2015

Correr, deporte barato? (I)

¡Que se cumplan tus mejores deseos!


Una frase que hemos repetido unas cuantas veces desde que hemos cambiado de cifra, y que me gusta más porque deberíamos desear lo mejor más a menudo, y no porque el día de hoy sea diferente al de unas horas antes. Ahora bien, el cambiar de cifra nos hace ser más conscientes de lo que hemos hecho o dejado de hacer. Y esto nos lleva inmediatamente a una de las más habituales (inútiles?) Acciones en el mes de enero: la lista de propósitos por 2015!


Tal vez una de estas sea la de empezar a correr (o seguramente no, que los corredores nos creemos el ombligo del mundo!), conseguir que alguien cercano se suba al tren de este mundo o simplemente ponernos retos en los siguientes meses. Bienvenido al rey de los deportes exteriores! Nos calzaremos y conquistar las calles, caminos y pistas que llevan hasta nuestra casa como si de Rocky en Filadelfia se tratara (o al menos así nos vemos!).

-Y Todo sin parar, qué tipo! -


Sea como sea, es cierto que el correr (me gusta más que running, ya me perdonaréis!) Es un deporte muy sencillo, solo necesitamos ganas de combinar horarios, no tener miedo a madrugar o en la oscuridad, al frío ni a la calor ... Para ponernos unas zapatillas y disfrutar del gimnasio más grande que tenemos. Que al fin y al cabo es todas partes (bueno, mejor absteneos de hacerlo por mercados, calles en fiesta mayor, Portal del Ángel en plenas rebajas ...).


Así que, a priori, corredor novel esta es una manera de ponerse en forma bien barata (como veías antes te requerirá más bien ganas y constancia, pero qué propósito no lo necesita?) y atractiva (conozco más rincones de la gran Barcelona para hacerlos con las deportivas en las piernas que por otra cosa!). Ahora bien, el corredor experimentado, ya sabe bien que esto no va así. Sólo el calzado, el único realmente imprescindible (o no !, me dirían los minimalistas) ya nos pone la primera barrera, las zapatillas (las marcas) estiman tu bolsillo!

-Amor A primera vista? -


Corredor novel, ¡no desistas todavía! Si sigues en estas líneas también te tengo que decir que hay buen material a precios ajustados, pero lo malo es que cuando caes en las redes ... Se te intenta sacar todo el jugo, eres un objeto de moda, te hacen creer #TrendingTopic. Y tú que hasta ese momento creías que para correr no era necesario ni cronómetro ni ropa especial das cuenta que ya no puedes vivir sin tu cardio, gps, mallas largas, mallas cortas, camiseta térmica, calcetines compresivos, manguitos, cortaviento, Passavent guantes, calcetines especiales, colágeno, vitaminas... Todo totalmente imprescindible ¡cómo puedes ver!


Y lo que está por venir como nos avanzan en Blog maldito... Y empiezas a hacer carreras, conoces un grupo de personas con las que sales a entrenar, llega el #piquesano (si es que los hay de sano), empiezas a buscar superarte... Ay, ¡ahora ya eres objeto también de los organizadores de carreras populares! Y tú que creías que esa carretera intransitable era tu lugar de entrenamiento preferente y por webs, papeleo y más descubres que ¡hacen casi una competición al mes!

- "Pa lo bueno y pa lo malo"


Está claro pero que esto es llorar por llorar ... ¿Por qué otro mundo es posible? Como siempre la respuesta es clara: Por supuesto! Siempre que nosotros queramos! Porque en nuestras manos está decidir lo que compramos o dejamos de comprar, donde corremos o dejamos de correr ... Por ejemplo, sin ir directamente al tema "bolsillo" en nuestras manos está el elegir carreras realmente solidarias o que sólo se cuelgan el nombre, como bien nos ilustraba el maestro Pucurull.

Pero corredor novato, tú no tienes que preocuparte ahora por ello. Comienza tu propósito, y no te preocupes si los principios son difíciles. Ya se sabe, todo tiene su proceso, pocos tenemos (de hecho no la tenemos) la genética de un Kipsang o un Bekele, así que no vamos a ir a la velocidad de la luz. Pero si mucho más lejos de lo que te puedas imaginar. Corre por lo que quieras, pero corre porqué quieres, no porque te hagan creer que necesitas correr.

-No Hay mejor filosofía ...-


Y corredor veterano, piensa cuáles serán tus próximos objetivos. A pesar de que ya se ve que lo empiezas a ser, sólo hay que ver la evolución de las inscripciones a las carreras de más "alto standing". Y es que pese a que por las montañas y las calles cada vez ves más corredoras y corredores, las empresas ven como muchas de sus iniciativas están tocando fondo y muchos ya no compran cualquier cosa (sin duda el controlar todos los gastos mensuales nos ha ayudado ). Sinceramente, esto no me quita el sueño, si organizas una carrera para hacer el negocio, muévete para ofrecer los mejores servicios, ¡bienvenida la competencia!


Menos me gusta para aquellas que están organizadas por voluntarios, comisiones de fiestas, que le dedican mucho tiempo y las mejores ganas y además ¡no quieren sacar ningún beneficio! Para mí las que te tratan mejor y muy a menudo ¡también las más baratas! También las que viven más de la oreja a oreja y no de la publicidad, así que intentaremos darles un poco más de altavoz... Os animo a que haga llegar las carreras que nunca os perderíamos o que cree que son imprescindibles (cada corredor es un mundo, así que podemos hacer un fichero enooorme)!


Próximamente los calendarios "Asfalteros" y "muntanyeros" de carreras económicas y con encanto por 2015!

Córrer, esport barat? (I)

Bona entrada d'any!

Una frase que hem repetit moltes vegades darrerament, i que m'agrada més perquè ens hauríem de desitjar el millor més sovint, no perquè el dia d'avui sigui diferent al d'unes hores abans. Ara bé, el canviar de xifra ens fa ser més conscients del que hem fet o deixat de fer. I això ens duu immediatament a una de les més habituals (inútils?) accions en el mes de gener: la llista de propòsits per 2015!

Potser una d'aquestes sigui la de començar a córrer (o segurament no, que els corredors ens creiem el melic del món!), enganxar a algú proper a aquest món o simplement posar-nos reptes en els següents mesos. Benvingut al rei dels esports exteriors! Ens calçarem i conquerirem els carrers, camins i pistes que duen fins a casa nostra com si de Rocky a Filadelfia es tractés (o almenys així ens veiem!).

-I tot sense parar, quin paio!-

Sigui com sigui, és cert que el córrer (m'agrada més que running, ja em perdonareu!) és un esport ben senzill, sols ens calen ganes de combinar horaris, no tenir por a matinar o a la foscor, al fred ni a la calor... Per posar-nos unes bambes i disfrutar del gimnàs més gran que tenim. Que al cap i a la fi és tot arreu (bé, millor abstingueu-vos de fer-ho per mercats, carrers en festa major, Portal de l'Àngel en plenes rebaixes...).

Així que, a priori, corredor novell aquesta és una manera de posar-se en forma ben barata (com veies abans et requerirà més aviat ganes i constància, però quin propòsit no ho necessita?) i atractiva (coneixo més racons de la gran Barcelona per fer-los amb les esportives a les cames que no pas per altra cosa!). Ara bé, el corredor experimentat, ja sap bé que això no va així. Sols el calçat, l'únic realment imprescindible (o no!, em diren els minimalistes) ja ens posa la primera barrera, les bambes (les marques) estimen la teva butxaca!

-Amor a primera vista?-

Corredor novell, no desisteixis encara! Si segueixes en aquestes línies també t'he de dir que hi ha bon material a preus ajustats, però lo dolent és que quan caus en les xarxes... Se t'intenta treure tot el suc, ets un objecte de moda, et fan creure #TrendingTopic. I tu que fins aquell moment creies que per córrer no calia ni cronòmetre ni roba especial t'adones que ja no pots viure sense el teu cardio, gps, malles llargues, malles curtes, samarreta tèrmica, mitjons compressius, manguitos, paravent, passavent, guants, mitjons especials, col·làgen, vitamines... Tot totalment imprescindible com pots veure!

I el que està per venir com ens avancen a Blog maldito... I comences a fer curses, coneixes un grupet de persones amb qui surts a entrenar, arriba el #piquesano (si és que n'hi ha de sa), comences a buscar superar-te... Ai las, ara ja ets objecte també dels organitzadors de curses populars! I tu que creies que aquella carretera intransitable era el teu lloc d'entrenament preferent i per webs, paperassa i més descobreixes que hi fan gairebé una competició al mes! 


 
-"Pa lo bueno y pa lo malo"

Està clar però que això és plorar per plorar... Per què un altre món és possible? Com sempre la resposta és clara: I tant! Sempre que nosaltres volguem! Perquè en les nostres mans està decidir el que comprem o deixem de comprar, on correm o deixem de córrer... Per exemple, sense anar directament al tema "butxaca" en les nostres mans està el elegir curses realment solidàries o que sols es pengen el nom, com bé ens il·lustrava el mestre Pucurull.

Però corredor novell, tu no t'has de preocupar ara per això. Comença el teu propòsit, i no et preocupis si els principis son difícils. Ja se sap, tot té el seu procés, pocs tenim (de fet no la tenim) la genètica d'un Kipsang o un Bekele, així que no anirem a la velocitat de la llum. Però si molt més lluny del que et poguis imaginar. Corre pel que volguis, però corre perquè vols, no perquè et facin creure que et cal córrer.

-No hi ha millor filosofia...-

I corredor veterà, pensa quins seran els teus propers objectius. Malgrat que ja es veu que ho comences a ser, sols cal veure l'evolució de les inscripcions a les curses de més "alt standing". I és que malgrat que per les muntanyes i els carrers cada cop veus més corredores i corredors, les empreses veuen com moltes de les seves iniciatives estan tocant fons i molts ja no compren qualsevol cosa (sens dubte el controlar totes les despeses mensuals ens ha ajudat). Sincerament, això no em treu la son, si organitzes una cursa per fer el negoci, mou-te per oferir els millors serveis, benvinguda la competència! 

Menys m'agrada per aquelles que estan organitzades per voluntaris, comissions de festes, que li dediquen molt de temps i les millors ganes i a més no en volen treure cap benefici! Per mi les que et tracten millor i molt sovint també les més barates! També les que viuen més de l'orella a orella i no de la publicitat, així que intentarem dona'ls-hi una mica més d'altaveu... Us animo a que feu arribar les curses que mai us perdrieu o que creieu que son imprescindibles (cada corredor és un món, així que podem fer un fitxer enooorme)!

Properament els calendaris "asfalteros" i "muntanyeros" de curses econòmiques i amb encant per 2015!