Corrent amb el cor sincer: sense parar per família d'Hetauda

viernes, 4 de julio de 2014

Projectes comuns, projectes que creixen


#CorreAmbElRepteSincer! Però per qui correm? Voleu sabeu un xic més sobre Família d'Hetauda?

L’ONG Família d’Hetauda va néixer a partir d’una experiència que van viure l’Aina Barca i l’Adrián Cabrero el juliol de 2012 a la ciutat d’Hetauda, al Nepal. Allà van conèixer uns nens i nenes genials, uns infants que amb la seva alegria els van fer sentir part de la gran família que forma la Casa d’Acollida Helpless Disabled Child Rehabilitation Center.
Quan van tornar d’Hetauda, van decidir formar l’ONG Família d’Hetauda per ajudar aquells nens i nenes a millorar la seva qualitat de vida d’una manera integral, És a dir, cobrint tots els aspectes de la seva vida diària (necessitats bàsiques, educació i atenció sanitària). I a més amb l'amor d'un germà.


-La ciutat d'Hetauda-

Quines son les eines que utilitzen per tirar endavant els seus projectes al Nepal? Família d’Hetauda treballa amb dues contraparts locals. La primera, és la Casa d’Acollida HDCRC amb la qual es va iniciar la col•laboració des de la fundació. La Casa d’Acollida és un centre gestionat per l’organització Helpless Disabled Child el Rehabilitation Center que ja hem citat i que està en funcionament des de l’any 2003. La segona és l’escola i residència Shree Shanti, un centre educatiu públic especialitzat amb nens i nenes amb discapacitat auditiva.  
A més, l’ONG Família d’Hetauda ha construït un tercer equipament: la Unitat d’Educació Especial Imagine. La raó primordial de la seva feina és la d'ajudar al desenvolupament dels infants amb discapacitat o risc d’exclusió social del sud del Nepal. Per això compta amb un programa de desenvolupament que permet oferir solucions a llarg plaç mitjançant el treball en diferents àmbits: educació, salut, habitatge, desenvolupament socioeconòmic i sensibilització.


-La Unitat d'Educació Especial Imagine, en la que voluntaris, joves i infants hi van participar!-
L’àmbit educatiu que treballa Família d’Hetauda ve representat per aquesta Unitat d’Educació Especial Imagine, en la que ha centrat els seus esforços per a que els infants amb discapacitat tinguin accés a l’educació. Es tracta d'un centre amb l’objectiu d’oferir educació i tractament a nens/es i joves amb discapacitat intel•lectual o paràlisi cerebral. Imagine s’inicia a l’agost de 2013 amb la construcció d’un espai de 45 metres quadrats, separat en dues zones per poder duur a terme les funcions educatives i el servei de fisioteràpia. Actualment Imagine acull a 19 alumnes i compta amb tres mestres, una coordinadora del taller ocupacional i una fisioterapeuta, totalment gestionat per FdH i sent l'únic centre amb aquestes característiques a la zona.
En el marc del desenvolupament socio-econòmic, Família d’Hetauda duu a terme el projecte "Apoderant Professionals". Es tracta d’un projecte creat amb la finalitat de dotar a les persones contractades per Família d’Hetauda dels coneixements i eines necessàries per a desenvolupar una bona tasca professional, a través de la formació. Des de Família d’Hetauda s’aposta per fomentar la força de treball local, especialment d’aquells grups socials més vulnerrables com són les dones o les persones amb discapacitat.

-Si hi ha oportunitats, el futur és nostre!-

Dins de l’àmbit de la salut, Família d’Hetauda coodina dos projectes. En primer lloc, el projecte "En Marxa", a través del qual s'ofereix un servei de fisioteràpia per facilitar el desenvolupament, el manteniment i la recuperació de la màxima funcionalitat i mobilitat dels nens i joves. En segon lloc, el projecte "Metges de la Família" creat per tal de millorar l'estat de salut dels infants, oferint una atenció sanitària de qualitat, tant en la patologia aguda com en la crònica, i en el seguiment dels infants sans.
Pel que fa a l’àmbit de l’habitatge Família d’Hetauda duu a terme el projecte "Casa teva és casa meva", un projecte creat amb la finalitat de dotar la Casa d’Acollida i la Residència d’unes condicions d’habitabilitat dignes, així com oferir cobetura de les necessitats bàsiques als nens i nenes que hi viuen. A més no s'oblida dels que per edat ja no poden seguir al centre amb el projecte "Ens fem grans" amb el que se'ls acompanya per assegurar-se que obtenen treball i una vida autònoma després de marxar de la casa d'acollida.


-El Mangal, un dels joves que està demostrant la seva vàlua amb el projecte Ens fem grans-

Finalment pel que fa a la sensibilització, Família d’H
etauda, a través del projecte "Molt lluny, molt a prop" pretén apropar la ciutadania a la realitat del Nepal, a través d’activitats que permeten dur a terme un procés de sensibilització i al mateix temps promouen la participació i el compromís social. Així us els podeu trobar a Barcelona, altres indrets de Catalunya, i fins i tot a l'estranger; en tot tipus d'esdeveniments i sempre amb un mateix esperit: que tots procurem fer d'aquest un món millor.


Totes les persones que conformen Familia d'Hetauda, que no son poques, son d'admirar. Començant pels nens i nenes que conviuen a Hetauda, les històries de superació dels quals donarien per escriure llibres, i mai els mireu desde la tristesa, ja que ells ho viuen des de l'alegria. Passant per les seves treballadores, donant un pas endavant i demostrant del ques son capaces. Continuant amb els seus voluntaris que dediquen el seu temps lliure a les causes de les que hem parlat. I sense oblidar-se de totes les persones que posen el seu gra de sorra, els seus fundadors, amb una força que no és fàcil de trobar.

-La màgia de Família d'Hetauda? Que amb el cor sincer fan realitat el canvi. Endavant mags!-

Si vols més informació pots contactar amb ells i et resoldran tots els dubtes que et poguin sorgir. Ja saps que pots col·laborar en el repte #CorreAmbElCorSincer, però també de forma més directa apadrinant un grup de nens o fins i tot treballant directament amb ells. Que necessiteu encara més proves? No us preocupeu. Les tindreu. Però crec que poques millors que els que han viscut l'experiència voluntàriament, com recollia fa unes setmanes el Diario de Burgos #GallinaDePiel. Llegiu-lo, seran uns minuts ben aprofitats, fins la propera lectors!

No hay comentarios:

Publicar un comentario