Corrent amb el cor sincer: sense parar per família d'Hetauda

viernes, 4 de abril de 2014

Plou plou!

Quin millor dia per escriure la crònica de la Marató per equips del passat diumenge que ahir? Sens dubte el cel ens ha fet un bon homenatge, totes dues jornades es veuen unides per un convidat poc habitual, la pluja. O potser no tan poc habitual? Un cop vaig llegir que a casa nostra plou fins a... 90 dies de mitja! Potser és que no ens parem a disfrutar-la prou i se'ns escapen les gotes? O que com se'ns acumula en unes poques setmanes la resta de l'any no hi fem memòria!

Si, heu llegit bé abans. Dic disfrutar-la. Perquè malgrat que la pluja ens xafi els plans que teníem previstos (ens passa per no comptar que "només" tenim 275 dies sense pluja!) a vegades dona lloc a situacions que no teníem previstes, però que son més enriquidores que sense aquesta "sorpresa". M'enrecordo d'una excursió que vam fer fa un parell de setmanes, amb diferents agrupaments escoltes (la Moussaka!!!) i en dos dels seus moments àlgids ens va acompanyar el líquid element. Evidentment això va afectar el transcurs de la mateixa, però més enllà de pensar "cagumdena!" van generar una experiència per recordar. I si no m'enteneu veieu aquest vídeo, la pluja és part nostra!




Al Nepal, on porta a terme la seva tasca Família d'Hetauda, els hi passa una mica com a nosaltres, que la pluja se'ls condensa en una tram molt concret de l'any. I de quina manera! És la coneguda época del Monsó, una aigua que dona vida i que per desgràcia també la treu... La majoria de nepalís son de religió hinduista (seguits dels budistes i els musulmans en aquest ordre) així que cal pensar que el déu Indra es prén un descans (o una activitat amb frenesí) deixant que l'aigua caigui des del seu elefant Airavata. O serà la seva manera de controlar que cap dels mortals li prengui el lloc?

Bé, tornem a la pluja. Ja em disculpareu que no hem sortit massa afavorits (en directe guanyem un munt!)... Però us presento al meu equip per la Marató per relleus de Sant Joan Despí, els Shadows&Friends! Què què és una Marató per relleus? Doncs es corre la distància de Filípedes de rigor, però on cadascun dels corredors realitza un dels trams. En aquest cas, cadascú havia de córrer els 7.032,5 metres per sumar els 42 i escaig totals! Per tant, tothom és igual d'important per assolir l'èxit.


La distància moderada del circuit, el lloc on es feia (un parc amb encant a tocar del riu) i el fet de ser en temps una cursa llarga feien esperar que fos una festa. I més tenint en compte que hi havia ben bé un centenar d'equips, dels quals fins a sis del club Masques de Sant Andreu! La de cridòries i corredisses que hauríem tingut en un dia amb sol! Però en aquest cas, les corredisses eren per entrar i sortir dels punts coberts (pocs, en aquest punt va faltar previsió), per no agafar fred i poder animar als participants i fer els relleus. Especialment greu em va saber no veure l'entrada a meta de les "Masques Girls" però si que puc dir que us vaig poder veure corrent a tots i totes!

I és que les gotes no ens van abandonar en cap moment. Això si, la incomoditat desapareixia quan sorties a la "pista" veies arribar al company que et precedia, aconseguies treure-li el xip que duia a la cama (amb diferència el que va resultar més difícil), posar-te'l i arrencar a fer els 7km! A partir d'allà disfrutaves com un nen. I gran idea de l'organització de fer que el tram final del circuit fos tipus cross, amb unes ziga-zagues que fins i tot amb el dia plujós que vam tenir feient que l'ambient en aquest punt fos brutal!



Sens dubte, el molt fang acumulat en el recorregut va fer que no poguessim anar tan ràpid com les cames ens deixaven, però també ens van fer veure que no és el més important! I és que, quants cops quan erem petits vam voler córrer per damunt dels bassals, el fang i la gespa mullada? Doncs diumenge va ser el nostre dia! Això si, el "pique sano" existia, finalment els "Shadows&Friends" vam ser el 2n equip masca i top15 final, com deia el nostre "fitxatge d'hivern": Originals tenéis un buen equipito! :P Felicitats als "Iogus" per la seva gran cursa i als "Arreplegats" que no son pas quatre i com el nom els defineix...

Ara toca la mare de les curses populars, pel que segur que serà una festa! I després de recollir el dorsal puc dir que si, encara que amagat, el 7 hi és present! Segur que ens donarà bona sort... Encara que el millor pressentiment és veure que el repte ha rebut les primeres donacions, moltes gràcies! Amb els vostres desitjos seguir que seguim sumant, 50 euros recollits, 50 km que cauran aquesta setmana!

Gràcies, gràcies, gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario