Corrent amb el cor sincer: sense parar per família d'Hetauda

sábado, 29 de marzo de 2014

Corrent amb el cor sincer

Hola!

Benvinguts a aquest bloc! Tot té un començament i en aquest cas és el de la difusió d'un repte esportiu per donar suport a projectes d'una ONGD (Organització No Guvernamental pel Desenvolupament) si bé la idea ja fa temps que rondava. Es tracta de "Corrent amb el cor sincer: sense parar per Família d'Hetauda", pel qual podeu començar a fer les vostres donacions aquí!

Qui és família d'Hetauda? Cert és que a mesura que vagin passant les setmanes aniré explicant més detalls de la feina que realitzen, dels seus projectes, del seu dia a dia, de les seves anècdotes i de les persones que conformen aquesta família. També podeu consultar més informació de la mateixa i descobrir com col·laborar-hi a la seva plana web.


Per fer-vos una breu introducció us diré que és una ONGD amb l'objectiu d'ajudar al desenvolupament dels infants desfavorits en els àmbits de la discapacitat o l'exclusió social, per millorar la seva qualitat de vida d'una manera integral. On actuen? La seva feina diària es realitza al Nepal, en la zona de Makwanpur, principalment a la ciutat d'Hetauda, capital del districte.


I què fan? La seva visió és:

  • Proporcionar als nens i nenes un entorn adequat per al seu creixement, oferint-los un habitatge digne i la cobertura de les necessitats fisiològiques i de desenvolupament bàsiques.
  • Garantir una atenció sanitària i unes condicions de salut adequades per als infants.
  • Oferir una educació de qualitat als infants amb necessitats educatives especials per potenciar el desenvolupament de les seves capacitats i la seva autonomia personal.
  • Treballar per a la inclusió social dels infants amb discapacitat i la disminució de l'estigma social que pateixen.


Per això tenen un munt de projectes en marxa: en l'educació, via de desenvolupament personal i comunitària, amb la Unitat d'Educació Especial Imagine; en la salut, els projectes En Marxa per una fisioteràpia adequada i Metges de la Família per l'atenció sanitària; en l'habitatge digne amb Casa meva és casa teva; i en el desenvolupament socioeconòmic Apoderant professionals.

Cal dir però, que els emprenedors socials d'aquesta feina, com els coneixereu en les següents setmanes, son gent de casa nostra, que en una experiència de Juliol de 2012 a Hetauda es van sentir dintre d'una gran família (d'aquí el nom de l'organització) i van decidir posar totes les seves energies per deixar la situació millor que l'havien trobat. Per tant, una de les feines que també realitzen és la sensibilització i difusió de la mateixa, mitjançan el projecte Molt lluny, molt a prop i amb d'altres campanyes puntuals, com ara la de No al fred.




I per què inicio aquest repte? Amb un doble objectiu, per una banda donar difusió a aquesta ONGD que es basa en uns valors que comparteixo i que crec que el córrer (almenys tal i com jo l'entenc) també ho fa: el compromís, la no-discriminació, la participació, l'autonomia, la transparència, la coherència, l'entusiasme... I coneixent als dos fundadors sé que ho fan des de la il·lusió, la humilitat però un gran treball, pel que son dignes d'una total confiança, l'èxit està assegurat.

El segon objectiu és ajudar a recolllir fons per a que continuin la seva tasca. Com us deia, sé de bona tinta que viuen intensament els projectes que desenvolupen, estan en totes les seves fases, des de l'inici fins a la consecució, com m'agrada dir, cooperació de km0. I crec que en la nostra societat actual, plena de desigualtats i on molts cops no s'és gaire planer, la seva feina i forma de fer és valuossíssima i cal donar-li suport.

I què millor que començar oficialment el repte que amb una marató per equips? Què son sino els grans projectes de la nostra vida sino quelcom similar a una marató? Però com diu un proverbi africà "Si vols anar ràpid camina sol, si vols arribar lluny... Ves acompanyat!". Serà aquest diumenge a Sant Joan Despí, amb companys d'entrenament, els Masques de Sant Andreu, en una festa en què segur que hi haurà un xic de competitivitat, però sobretot molta col·lectivitat. Perquè en grup els projectes surten millor.


Però no sols amb aquest diumenge ens quedarem! Com diu el nom, es tracta de no parar, de fet, això és quelcom que ja es va iniciar el 16 de Febrer, com aniré explicant en experiències d'altres posts i que s'allargarà, com a mínim fins al 15 de Juny. En aquest temps hi haurà hagut temps per fer km's sobre asfalt, en pista, debutar en curses de muntanya, complir amb el gran repte de la mitja marató, assistir i participar en el naixement de noves curses... I a tot arreu Corrent amb el Cor Sincer.

El cas és que havent retardat l'inici del repte ha tingut un efecte inesperat però ben curiós, voldrà dir quelcom? Fem una de números vejam què en penseu: queden 77 dies, en els que tinc previstos participar en 7 curses, per acabar sumant un total d'uns 700 kms i intentarem arribar a la màgica xifra de 700 euros recollits! I lo de màgica no va en va... Ja sabeu que per molts, aquest és el número de la màgia i la fantasia: set son els dies de la setmana, set son les notes musicals, set son els mars d'Eurasia, set eren els savis de Grècia, set son i eren les meravelles mundials, set eren els nans del conte de la blancaneus, set les virtuts del "Bushido" el camí dels samurais i com no, que set vides té un gat. Esperem que porti bona sort!

Us convido a que aneu seguint les evolucions en aquest pàgina, i si creieu que és interessant i voleu col·laborar, us recordo on podeu fer-ho. Els motius que tenim per córrer son variats, n'hi ha un curt, amb el que tancaré el text d'avui, que recorda aquesta realitat. Els que sou assidus a les bambes ho sabreu (si aconseguís que algú de nou s'hi afegeixi quelcom bo hauré aconseguit també!), doncs bé, amb aquest repte jo n'afegeixo un més!


Gràcies per arribar fins aquí, això tot just acaba de començar!

1 comentario: